Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Nově vzniklé parkoviště na Šancích se dočká osvětlení

Nově vzniklá parkovací místa Na větrníku, která jsou určena mimo jiné i pro sídliště Na Šancích, budou osvětlena. Právě absence osvětlení, včetně bezpečnostního kamerového systému byly jedny z trnů v očích mnoha chrudimských občanů. Nyní se vedení města rozhodlo zjednat nápravu a tento problém napravit.
"Kamery zde už instalovány jsou a zachytávají prostory obdélníkového velkého parkoviště, sousedící hřiště u pošty, ale už nyní i parkování na široké ulici vedoucí na sídliště Na Větrníku, kde nová parkovací místa vznikla. Osvětlení samotné má před sebou ještě skoro měsíc výstavby, kdy přibudou ještě další (pevné) kamery nasměrované na zmíněná nová parkovací místa, vytvořená na stoupající široké ulici na Větrník", dodává místostarosta JUDr. Miroslav Tejkl, jenž byl zastupitelstvem pověřen řízením městské policie. [Best_Wordpress_Gallery id="57" gal_title="Park-sance"]
"Využití široké cesty na Větrník k parkování je příkladem, kde se k zvýšení parkovacích míst dá využít nízkonákladové řešení  a kamery a veřejné osvětlení toto řešení optimálně doplňují. Samozřejmě všude podmínky pro nízkonákladová řešení nejsou, ale měly by být využity všude, kde to jen jde - pochopitelně zejména uvnitř měst po operativních poradách s místními občany" uzavírá Miroslav Tejkl.

Marek Točoň