Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

DARUJ VÁNOČNÍ ÚSMĚV LIDEM BEZ PŘÍSTŘEŠÍ

Blíží se Vánoce nejkrásnější svátky v roce, při kterých se lidé radují a dávají dárky dětem, dospělým, ale třeba i lidem bez přístřeší.

DARUJ VÁNOČNÍ ÚSMĚV LIDEM BEZ PŘÍSTŘEŠÍ

Všichni velmi rádi vzpomínáme, jak jsme prožívali svátky s rodiči, sourozenci a ostatními příbuznými. Každý z nás si vzpomene na stromeček, koledy, dárky, na tu krásnou vánoční atmosféru. Mezi námi jsou ale i lidé, kteří jsou bez přístřeší a nemohou tento krásný čas trávit v teple domova se svými blízkými.

Přicházíme s projektem „Daruj vánoční úsměv lidem bez přístřeší“ pro klienty noclehárny a denního centra v Chrudimi a ve spolupráci s odborem sociálních věcí i pro lid, kteří žijí po městě Chrudim. Jsou to lidé, kteří přišli o střechu nad hlavou. Slýcháváme, že si tito lidé za své problémy mohou sami, ale není to vždy pravda. Některé životní příběhy jsou opravdu složité. Například rozvod, nebo ztráta blízké osoby spojená se ztrátou bydlení vede k tomu, že lidé přijdou i o práci. Kam mají pak jít, pokud nemají nikoho kolem sebe, kdo by pomohl a podal pomocnou ruku?  

Chtěli byste lidem, kteří jsou v těžší životní situaci udělat radost právě o Vánocích malým dárkem?

Na našich webových stránkách soprecr.cz najdete jména klientů a jejich přání. Jména jsme pozměnili, ale dárek si vždy najde toho správného adresáta. Tak si můžete sami vybrat svého obdarovaného a splnit mu jeho přání. Toto přání může být i podle vašeho uvážení spojené i nějakým zážitkem pro člověka žijícího bez přístřeší.  

Další možností jak pomoci je na náš transparentní účet zaslat libovolnou částku a do variabilního symbolu napsat jméno, kdy klientovi pomůžeme zajistit to, co potřebuje.   

Jedna z možností, kterou můžete využít je možnost osobního předání dárků.

Ze srdce Vám všem děkujeme za pomoc a radost, kterou drobným dárkem zpříjemníte Vánoce i lidem bez přístřeší. 

Krásné Vánoce plné klidu, pohody a radosti přejí klienti a zaměstnanci.

Petr Čápek