Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Otevření nového skateparku v Chrudimi již od 4.9.2020

Místní nadšenci skateboardingu/bmx jásají, po několika letech jednání s úředníky a vedením města se dočkají nového skateparku.

Otevření nového skateparku v Chrudimi již od 4.9.2020

Design skateparku byl konzultován se zastupiteli místní komunity jezdců, kteří se snažili místo navrhnout tak, aby splňovalo požadavky i těch nejnáročnějších jezdců. Skatepark je vyroben z železobetonového materiálu. Skládá se z různě velikých součástí a tvarově členitých ploch, obsahuje rádiusy-bazény, různé zídky, schody, pojezdová zábradlí a další prvky pro maximální požitek z jízdy. Bližší informace o konstrukci betonového skateparku ZDE.

Dle informací místostarosty Aleše Nunváře proběhne koncem měsíce srpna kolaudace a od pátku 4. 9. bude skatepark již otevřen pro veřejnost. 

Křest skateparku zajistí 19. září závody

Křest skateparku zajistí 19. září závody, které prověří kvalitu nového skateparku. Organizátor závodu David Horák láká na super den, plný skate a bmx ježdění.
Jezdci zde budou mít možnost vyhrát 30 000 Kč a spoustu věcných cen. V rámci závodu bude zajištěno občerstvení v podobě piva a grilovaných pochutin.

9:00 - 10:00 Registrace
10:00 - 14:00 BMX závody
Best trick BMX
14:00 - 18:00 Skate závody
Best trick SKATE
18:00 Vyhlášení výsledků a volné ježdění

 

Součástí akce bude mimo jiné diskuze na téma legalizace konopí s pirátem Tomášem Vymazalem.

Foto: Mystic Constructions

 

Točoň M.