Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Příběh o cukroví

Příběh lidskosti a otevřenosti

Příběh o cukroví

V Chrudimi žije pracovitá žena, Ivana Pilátová. Většinu svého života pracuje a pro radost peče. Peče dorty, cukroví a tak tomu bylo i o letošních svátcích, kdy dokončovala cukroví dle objednávek.

Bohužel se do cesty paní Pilátové postavila nemoc a ta překazila všechny plány na dokončení cukroví v termínu a předání do rodin, kde jej očekávali. Na místo toho, po uzdravení přišlo zoufalství a beznaděj, co dělat s nedokončeným cukrovím - vyhodit, nadrobit ptákům, jak se vyrovnat se zklamáním rodin, které cukroví nedostali v čas.

"Díky snaze najít cestu, lidskosti a  otevřenosti paní Ivy a starosty Města Chrudim dostala Šance pro Tebe část cukroví pečeného  s láskou a precizností. Toto krásné a chutné cukroví bude předáno do rodin s dětmi, kde se pracovníci organizace potkávají s rodiči a pomáhají řešit životní situace s kterými si nevědí rady. Cukroví zde často na stole není a tak je to příležitost, aby i tyto děti ochutnaly a přivoněly k vanilce a možná v lednu se pochlubily spolužákům s cukrovím od paní Ivy. Část cukroví bude věnováno i do našich předškolek. Děkujeme paní Ivě , že hledala cestu jak svým cukrovím udělat radost. Přejeme ji hlavně zdraví a klidný rok 2022. Zde by mohl příběh končit, ale věříme, že s paní Ivou zůstaneme v kontaktu. Děkujeme," říká Sophia Dvořáková, ředitelka Šance pro Tebe.

"Cukroví jsme věnovali lidem bez domova na našem denním centru a další část cukroví putovala k lidem žijícím na městské ubytovně. Dar nás velice potěšil a těšíme se na další spolupráci," konstatuje ředitel SOPRECR O.P.S., Petr Čápek. 

 

Marek Točoň