Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Šance pro tebe nabízí pomoc zahlceným žákům a rodičům

Individuální podpora v rámci plnění školních povinností žákům.

Šance pro tebe nabízí pomoc zahlceným žákům a rodičům

V rámci nouzového stavu týkající se hrozby možného rozšíření koronaviru musíme čelit nejrůznějším opatřením a omezením. Jednou ze zasažených oblasti je školství, ve kterém vláda svým usnesením ze dne 12. 3. 2020 zakázala osobní přítomnost žáků a studentů při vzdělávání nebo studiu na základních, středních, vyšších odborných a vysokých škol.

Opatření zkomplikovala život dětem i rodičům. V Chrudimi na situaci zareagovala nezisková organizace Šance pro Tebe, která se rozhodla poskytnout od 1.4. individuální podporu v rámci plnění školních povinností žákům.

„Jde o to, že děti jsou doma a mají úkoly ze škol (všechny typy škol) a ne každý a ne všichni plní své povinnosti, nejen proto, že nechce. Existuje řada překážek pro domácí vzdělávání dětí a tato nabídka je možnost je překonat”, konstatuje ředitelka Sophia Dvořáková

Jak bude doučování probíhat?

„Děti mají zadané úkoly přes internet školou, někteří je dostaly poštou– dítě plní úkoly doma. Naší odpovědností nebude plnit úkoly za něj, ale pomoci mu, aby tuto povinnost dokázal plnit v budoucnu sám - tzn. přistupujeme ke každému individuálně”.

„Podpořené osoby přichází na kontakt s rouškou a pracovník služby poskytuje podporu také s ochranným prostředkem, rouškou a současně více dbá o hygienu a popř. využívá desinfekce”, doplňuje Sophia Dvořáková.

Kontaktní údaje

Bližší informace naleznete na webových stránkách http://www.sance.chrudim.cz/. Také lze kontaktovat ředitelku organizace Šance pro Tebe prostřednictvím emailové adresy sophia@sance.chrudim.cz nebo na telefonním čísle 734 154 528, popřípadě 469 623 501.

.