Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Výstavba nového skateparku

Již několik let se skupina mladých sportovců snaží o výstavbu nového skateparku. Stávající skatepark, který se nachází za zimním stadionem je spíše pro ostudu. Jeho stav odpovídá stáří, a tak tu můžeme nalézt uvolněné plechy, vylezlé šrouby a podobné zdraví nebezpečné komponenty. Od roku 2013 se do tohoto problému vložila také nezisková společnost Šance pro tebe. Angažované osoby absolvovali nespočet různých sezení, vždy se stejným koncem, ticho po pěšině. V koordinační skateparkové skupině si propůjčím příspěvek z roku 2013. Jeho znění je následovné:

Pro ty, co ještě neslyšeli - včera jsme byli s klukama na jednání s panem starostou a místostarostou. Výsledek je zatím takový, že je na čestné slovo příslíbená plocha a materiál na bikepark a rozbíhá se zpracování projektu a shánění dotace na rekonstrukci skateparku. Zní to sice jako výhra, ale je to teprve začátek, nyní se to všechno rozeběhne. Díky těm co dorazili na setkání a jako jediní tak projevili zájem dále pracovat na našem projektu! Jára

Nyní máme rok 2018, a troufám si tvrdit, že čestná slova našich zástupců z řad vedení města se bohužel nenaplnila. Jak se říká, slibem nezarmoutíš. Bike park žádný nevznikl a skatepark zůstává nadále v chátrajícím stavu. Nemluvě o společenské klubovně o které jsem ZDE psal s Davidem Horákem, jedním ze zastánců výstavby nového skateparku. Mimochodem do dnešního dne je stav beze změny.

Plán nového skateparku

Nyní však vysvitla místním nadšencům skateboardingu přeci jen naděje. Pozemek, na kterém má být skatepark umístěn, vytipovalo město minulý rok kousek od Tesca. Vzhledem k tomu, že se pozemek nachází v povodňové oblasti, muselo město získat kladné stanovisko od povodí Labe, což se podařilo začátkem letošního roku. Na základě tohoto posudku město zažádalo odbor životního prostředí o souhlas. Po udělení souhlasu od ž.p. bude řada na odboru investic, který bude dělat společnou dokumentaci pro umístění stavby a stavební povolení.

Do té doby, než bude nový skatepark postaven, budou muset skejťáci nadále jezdit do jiných měst jako jsou např. Pardubice. Nynější stav skateparku je neuspokojivý a víc než požitek z jízdy tu hrozí nebezpečí tržné rány od vyčnívajících šroubů.

[Best_Wordpress_Gallery id="41" gal_title="SkatePark-2"]

Marek Točoň