Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Koronavirus- informace bez šíření paniky

Zrušení trhů na Resselově náměstí, uzavření kina, divadla, spolkového domu a další opatření před hrozbou koronaviru zasáhly i město Chrudim

Koronavirus- informace bez šíření paniky

Prevence před šířením viru

Většina z nás již zaznamenala, že se korona vir nezastavitelně šíří jako lavina a bohužel v České republice tomu není jinak. Jedním z následků hrozby před nákazou je prevence před samotným šířením viru.

V rámci preventivních opatření s účinnou platností od 10. Března 2020 18.00 zavádí Ministerstvo zdravotnictví mimořádná opatření, která se dotknou zejména společenského života. Budou omezeny sportovní, kulturní ale i náboženské akce.

Od 11. března dochází také k zákazu osobní přítomnosti žáků na základních, středních, vyšších odborných a vysokých školách. Zákaz se týká i návštěv v nemocnicích a zdravotnických zařízeních. Zákaz se nebude týkat rodiček, pacientů s omezenou svéprávností, nezletilých pacientů a pacientů v hospicích.    

Konkrétní dopady koronaviru v Chrudimi

Dle informací chrudimského starosty Ing. Františka Pilného bude pro veřejnost uzavřen plavecký bazén, sauna, zimní stadion, hala bude provozována s omezeními. Dále se zcela uzavírá spolkový dům, divadlo, kino. Výjimkou nejsou ani trhy na Resselově náměstí. Tento stav přetrvá až do odvolání.

Další informace naleznete v oficiální zprávě vydané městským úřadem:

Podrobnější informace ohledně koronaviru COVID–19

Pokud vás zajímají podrobnější informace ohledně koronaviru COVID–19, doporučujeme web Ministerstva zdravotnictví, kde můžete nalézt mimo jiné odpovědi na otázky, co je koronavirus, jak se onemocnění COVID-19 přenáší, jaké skupiny obyvatel jsou nejohroženější a další…

Točoň M.