Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Sportovní hala na Tyršově náměstí se dočká rozsáhlé rekonstrukce

Zastupitelstvo města Chrudim včera po dlouhém jednání odsouhlasilo I. etapu přístavby a rekonstrukce stávající sportovní haly na Tyršově náměstí. Může se začít projektovat!

Sportovní hala na Tyršově náměstí se dočká rozsáhlé rekonstrukce

 

1. etapa zahrnuje přístavbu nového víceúčelového sálu a nového zrcadlové sálu, rekonstrukci šaten vč. zprovoznění vstupu z Opletalovy ul., opravu hlavní haly včetně zateplení a rekonstrukci veškerých sítí, a to i pro další etapy. Realizace? Od října 2022 do listopadu 2023.

Nový víceúčelový sál bude mít velikost 13,2 × 18,7 m, výšku 8 m. Jeho rozměry umožní umístění např. badmintonového a volejbalového hřiště.

Pohledové opláštění nové sportovní haly

Při pohledu z Opletalovy ulice je navrženo alkalické lité mléčné stavební sklo. Nadčasový materiál umožňuje dostatečné osvětlení sportoviště, zároveň ale zabraňuje prostupu přímého slunečního záření a splňuje požadavky pro tepelnou i hlukovou izolaci. Pod polopropustnou fasádou prosvítají betonové pilíře ve tvaru obráceného Y, které odkazují na stávající ocelové nosné prvky vybudované v období Transporty Chrudim.

Zastupitelstvo rovněž schválilo priority v rozpočtu v kapitole Odboru investic na následující roky, které počítají s dalšími etapami. V první etapě jde o cca 85 mil. Kč, v druhé o cca 35 mil. Kč a ve třetí o 30 mil. Kč. Pro všechny etapy bude město usilovat o dotace.

Studii proveditelnosti k přístavbě a rekonstrukci haly pro město připravila spol. Projekce CZ s. r. o., Chrudim. Z ní také pocházejí vizualizace, na které se právě díváte. Autorem návrhu je Ing. arch. MgA. et. MgA. Filip Albrecht. Jmenovaná společnost se bude zabývat i další projekční činností k rekonstrukci haly.

Návrh i dle vizualizací pro další etapy počítá s obnovou historického vzhledu části budovy, a to včetně modrozelené kopule. Tyto historizující prvky však ještě budou předmětem dalších debat. Po ukončení projekčních prací se uskuteční představení projektu, kde se veřejnost dozví další podrobnosti.

Zdroj a foto: Město Chrudim