Jiná perspektiva v nejrůznějších oblastech Chrudimského dění

Startuje potravinová sbírka pro lidi v nouzi, Šance pro Tebe žádá veřejnost o pomoc

Přetrvávající složitá situace v souvislosti s koronavirem si začíná vybírat svojí daň.

Startuje potravinová sbírka pro lidi v nouzi, Šance pro Tebe žádá veřejnost o pomoc

Vzhledem k aktuální pandemické situaci přibývá stále více obyvatel, kteří se dostávají do krizových situací po celé České republice. Vážnost situace pociťují i zaměstnanci chrudimské neziskové organizace Šance pro Tebe.

„Při své práci vidíme, jak se do stavu nouze dostávají lidé, kteří se vlivem výpadku nebo snížením i již nízkého příjmu ocitají v situaci extrémního ohrožení, kdy jsou pro ně nedostupné i základní potraviny nebo hygienické potřeby,“  říká Sophia Dvořáková, ředitelka Šance pro Tebe.

„Je nesmírně důležité, abychom poskytli pomocnou ruku všem, kteří to zejména za současných okolností potřebují nejvíce. Nejčastěji se jedná o rodiny s dětmi, ale může to být i matka samoživitelka, mladý dospělý, senior žijící ve vedlejším bytě či soused, který přišel o zaměstnání, “ dodává Sophia Dvořáková.

V posledních týdnech se na nás obrací stále vice lidí, kteří potřebují naší pomoc. Snažíme se podporovat lidi, kterým nezbývají prostředky na to nejzákladnější, ale vlivem zvýšené poptávky se bohužel naše zásoby potravinové a materiální pomoci rychle tenčí. Jsme v situaci, kdy bez podpory druhých nebudeme schopni vyhovět všem potřebným.  Žádáme proto veřejnost, zda-li se mohou podělit a darovat lidem v nouzi zejména:

  • základní trvanlivé potraviny (těstoviny, rýže, konzervy, sušené mléko, olej, cukr, čaj, mléko, paštiky, dětská strava – přesnídávky, kaše atd.)
  • hygienické potřeby (mýdlo, šampon, toaletní papír, malé balení dezinfekce),
  • čistící a prací prostředky, dětské pleny (3m až 3 roky),
  • menstruačních potřeby, vlhčené ubrousky, teploměry,
  • školní potřeby (pastelky, sešity 1 – 6 tř., fixy, pera tornáda, pravítka, tužky, ořezávátka, lepidla), atd.
     

Darované věci je možno přinést do sídla organizace v termínu od 25.1. do 14.2.2021:

Chrudim, Štěpánkova ul. 92 (pondělí – pátek od 9.00–17.00 hod. popř. po domluvě), můžeme se domluvit i na jiném způsobu předání – napište nám zprávu nebo volejte: Sophia Dvořáková 734 154 528, Marek Točoň 733 747 746

Děkujeme všem, které a kteří se rozhodnou do této sbírky zapojit a dají o ní vědět i dalším lidem ze svého okolí.

 

Marek Točoň